lördag 17 december 2011

New Zealand, part two

Ett sjolejon surfade in pa en vag vid Waipapa Point

Har ar han eller kanske hon pa vag upp pa stranden

Tobias forsoker fa Klara att ga narmre

Yellow Eyed Penguins ar en endemisk art i Curio Bay. Vi hade turen att se en komma upp pa land efter en dags fiske till havs.

Utsikten fran vart rum i Curio Bay

Klara i Pincha Mayurasana utanfor rummet

Regn och blast vid Nugget Point

Sjolejon nummer tva vid Surat Beach

Ett sjolejon kommer upp pa stranden i full fart och gar till attack. Vi far slanga oss upp pa en kulle for att komma undan. Sekunderna senare kommer ett till sjolejon upp pa stranden och det blir brak. Sjolejonet pa bilden jagar ner det andra sjolejonet i vattnet igen. Sen ar allt frid och frojd.

Onsen Hotpools vid Shotover River

Har hanger Tobias i en gummisnodd

Bilden kan fa lanas om nagon vill ha vininspiration i nyhetsbreven. Vi har fler bilder om sa onskas.

En stel bakatbojning framfor Wakatipusjon

Overallt bjuds det pa fina vyer

Efter Te Anau korde vi vidare soderut mot the Catlins dar vi bekantade oss med varldens minsta delfiner, pingviner och framfor allt sjolejon. Vi bodde pa ett litet motell med utsikt over havet. Vi var omringade av vatten, inte bara av havet utan aven det som kommer fran ovan. Igar korde vi norrut igen mot Queenstown. Pa kvallen hade Klara bokat en overraskning i form av hotpools med panoramautsikt over Shotover River. Idag har vi haft fullt upp. Tobias har hoppat bungyjump! Dessutom har vi varit i Wanaka och Glenorchy. Daremellan hann vi med en vingard och yoga/lasning vid Wakatipusjon. Har kommer ett axplock av de bilder som vi har tagit de senaste dagarna. Imorgon aker vi hem till Sydney.

2 kommentarer:

  1. Tobias!!!Tur att inte vi visste att du skulle hoppa....att du vågade! Återigen har ni låtit oss få uppleva en storslagen natur genom era vackra bilder....vi gläds med er! Sjölejon verkar vara lika farliga som aporna på Bali;) Tur att ni han undan... Mysig överraskning med "badtunnan" du fixade Klara... Många kramar från A & P

    SvaraRadera
  2. Inte så mycket att kmmentera. Man blit mest stum av både intryck och beundran.
    Det mest spännande som hänt här hemma är att julgranen nu är inhandlad.
    Flyg lugnt.

    SvaraRadera