söndag 18 september 2011

Toppensöndag

Vilken kanondag vi har haft! När jag var i shalan på morgonen passade Tobias på att ta sig en titt på Sydney Marathon som gick av stapeln idag. De sprang inte så långt ifrån vårt hus, och givetvis på massa andra ställen i stan. Efter lite gröt strosade vi genom de mysiga kvarteren där vi bor och vidare mot vattnet. Först kom vi till Rushcutters Bay och sen vidare till Double Bay (även kallat Double Pay med hänsyn till huspriserna) för att slutligen nå vårt mål för dagen som var Rose Bay. Vi gick och köpte pizza som vi tog med oss till stranden. Idag har det varit riktigt varmt och skönt så vi premiärbadade. Det ska erkännas att vattnet inte var det varmaste men vi hade en häftig utsikt över Sydneys skyline. Sen traskade vi samma väg tillbaka och nu sitter vi hemma och har en helt vanlig söndagskväll.
Marathonlöparna på Oxford Street

Rushcutters Bay Park

De som bor här har en helt ok utsikt över stan.

Pizza i Rose Bay

Första doppet

En vanlig söndag i Sydney

2 kommentarer:

  1. Hej på Er! Ni ser ut att ha det bra! Här hemma har hösten kommit, det regnar och är 14-15 grader:( Anette har varit i kyrkan och besökt mormor & morfar tillsammans med Muangi. Jag är hemma och lagar mat och fixar lite. Jag tar hand om katterna och myser lite med dem. De är sååå snälla och mysiga! Ika är lite arg om källarna men det är mest på Selma när hon kommer för nära. De sover mesta tiden och det blir lite varstans i soffor, på mattor, under soffor, på loggian och i vardagsrumsfönstret. Inga större olyckor hittills. Skönt att ni kommit på plats i nya lägenheten och att era jobb funkar bra. Tänk så härligt att ni har vår och snart sommar. Ser ut att vara fina stadsnära stränder. Vi hörs! Kram Peter.

    SvaraRadera
  2. Hej Hej! Vad bra att Ika och Selma sköter sig. Det låter som att de beter sig precis som hemma! Det blev ett snabbt telefonsamtal igår tyvärr men det verkar som att det inte kostade så mycket tillslut, ska titta närmare på det. Tråkigt med vädret hemma men tyvärr så är det ju normalt. Här är det som sagt full vår med svala mornar och kvällar och på dagen kan det bli riktigt varmt. Vi har ungefär 15 minuter till vattnet men där vet vi inte om det går att bada för det är en småbåtshamn. Men en halvtimme bort finns det bra bad. Problemet är att det finns mycket haj i hamnen och man vill helst bada där det finns hajnät eller inte gå så långt ut och då vara på sin vakt, spännande minsann. Ha det så bra hemma i höstrusket och sköt om er. Hälsa allihop och Muangi! Kramar från Sydney

    SvaraRadera