måndag 3 oktober 2011

Blue Mountains


Vädret förstörde i alla fall inte humöret.



Utsikten gjorde det lätt värt att klättra de 900 trappstegen uppför Furber Steps.

De tre systrarna


Regn, blåst och kyla på söndagsmorgonen.

I helgen bar det av på utflykt med hemligt resmål. Vi tog tåget till Katoomba i Blue Mountains som ligger ungefär två timmar utanför Sydney. Tyvärr hade Tobias missat att boka fint väder när han fixade övriga arrangemang. Men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder... och det där med bra kläder hade vi kanske inte heller med oss. Lördagen blev ändå väldigt bra. Utrustade med ponchos och med skydd av trädens kronor lyckades vi hålla oss torra. Vi vandrade i ungefär fem timmar i varierad natur. Vi gick genom regnskog, såg vattenfall och kakaduor. När vi avslutat turen med utsikten över de kända Tre systrarna gick vi till en chokladfabrik och drack varm choklad. Det smakade gott kan jag lova. På kvällen gick vi till ett café och drack glögg och åt tapas. Vem förknippar sånt med Australien? Det var meningen att vi skulle ha gått ut och vandrat på söndagen med, men 5 grader, regn och dimma fick oss att ändra våra planer. Vi tog tåget tillbaka hem till Sydney och bytte landsbygd mot stadsliv. Till Blue Mountains kommer vi garanterat att åka tillbaka, men nästa gång siktar vi på bättre väder.

En annan grej som hände i helgen var att vi ställde om klockorna till sommartid så nu ligger vi nio timmar före er i Sverige.

1 kommentar:

  1. Härliga bilder! Synd på vädret men så är det. Bilden på de tre systrarna är jättefint komponerad. Förstår att ni vill tillbaks dit. Längtar efter er! Kram Anette

    SvaraRadera