onsdag 7 mars 2012

Kings Canyon och resdag



Igår var vi i ännu en nationalpark och vandrade i Kings Canyon. Naturen var storslagen, vi börjar bli bortskämda. Idag har vi inte gjort något annat än suttit i bilen. Vi befinner oss nu i Coober Pedy, där allt går ut på utvinning av opaler. 70% av världens opaler kommer härifrån. Väldigt speciellt, men vi känner att vi har fått nog efter bara några timmar här och med tanke på de nästan 80 milen som måste avverkas imorgon så startar vi tidigt och beger oss av söderut mot Clare Valleys vindistrikt.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vad bra att ni har kunnat lägga upp lite på bloggen igen fast ni är mitt ute i öknen. Fantastiska färger på korten. Ska bli kul att se fler! Klara har du köpt ny bikini?
    Blev det några opaler? Hör av er snart igen !
    Kram!!

    SvaraRadera
  2. Hej på er!
    Internet fungerar bättre än vad vi trodde. Nu sitter vi och äter frukost samtidigt som solen går upp över landskapet. Det blev inga opaler. Stenarna är fina, men de har inte riktigt lyckats med designen på smyckena. Bikinin inhandlades i Sydney innan vi åkte. Det var den vi tittade på när du var här. Jag tröttnade på att inte ha någon som klarade att sitta på plats i vågorna. Idag blir spännande att se hur naturen ändras från öken till vindistrikt. Kramar till er alla. Ge Ika och Selma en extra klapp.

    SvaraRadera