tisdag 20 mars 2012

Melbourne

Vi känner oss som hemma i Melbourne med alla spårvagnar.

I bakgrunden är Ned Kellys dödsmask. Efter avrättningen så avgöts huvudet för att kunna läsa av fångens "karaktär". Kellys huvudform visade att han var typiskt kriminell. Jag provar en rustning som liknar den han använde vid sina upplopp.

Nu har vi varit i Melbourne i två dagar. I måndags firade vi Tobias födelsedag med bubbel på Federation Square. Vi tycker inte att det finns så mycket sightseeing att göra här men bra och mysiga restauranger, barer och caféer är det gott om. Vår favoritstadsdel för detta ändamål blev Fitzroy. Där fanns det dessutom trevliga affärer men med tanke på att vi redan nu funderar på hur vi ska lyckas få med oss allt hem så har vi köpstopp. Igår var vi i the Gaol, som är ett gammalt fängelse där bland annat den ökände Ned Kelly avrättades. Först fick vi gå genom häktet, som stängde 1994, där en polis häktade oss och låste in oss i en cell. Nu till frukosten ska vi försöka bestämma vad som blir nästa delmål på resan.

4 kommentarer:

  1. Härligt att höra från er. Njut av det sista på er resa så ses vi snart. C är på provning hos Michel Gros nu med ett gäng från rest. I Göteborg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra från er med. Igår var vi också och provade vin, i Yarra. Vi åkte aldrig till Philip Island på grund av ösregn, kyla och blåst utan valde inlandet istället. Nu har vi 40 mil till Canberra dit vi har tänkt att åka idag. Vi måste nog till en verkstad med. Bilen först. Den funkar inte riktigt son den ska... Sen hoppas vi på några dagar med sol på sydkusten innan vi är tillbaka i Sydney. Snart ses vi! Kram

      Radera
  2. Hej på er, synd att ni har vind och ösregn. Här hemma är det 18 grader, soligt och vi njuter i vårsolen. Vad är det för problem med bilen? Fixar inte hyrfirman detta? Hoppas det löser sej. Nu har HV spelat klart för denna säsong så nu slipper vi gå på flera matcher??!! I helgen blir det full fart i Götet med flytt, städning och div. annat. Snart ses vi i Göteborg innan vi flyger hem till Cannes. Kramar Anette & Peter.

    SvaraRadera
  3. Oj vad varmt det är hemma :) tydligen så fungerar inte ventilerna i motorn som de ska. Vi har varit på en verkstad och kollat men vi kan köra vidare till Sydney utan åtgärd. Nu är vi strax söder om Bendalong och har bara en liten bit kvar. Lycka till med flytten så ses vi nästa vecka. Kramar från oss

    SvaraRadera