måndag 20 juni 2011

Starka intryck

Nu sitter vi på vårt hostel och Tobias dricker en endollarsöl medan Klara tar en kokosshake. Vi anvädet wifi på mobilen så det blir inga bilder men däremot å, ä och ö. Det blev full aktivitet här nu för en gäst kom och sa att det var en orm i deras rum. Vi sover nog med stängda fönster i natt... Idag har vi sett hemska spår från pol pots regim. Vi har sett massgravar där benrester och kläder stack upp ur jorden. 20000 människor avrättades där under mitten av 70-talet. Sen åkte vi till ett fängelse där de avrättade satt innan avrättningen. Det var otroligt jobbigt att se. Alla som bröt mot regimen riskerade avrättning. Man fick inte vara intellektuell vilket innefattade studenter, munkar, utbildade och bärare av glasögon. Kvinnor och barn avrättades med för att ingen skulle finnas kvar att kunna hämnas. Efter detta besökte vi det kungliga palatset och silverpagodan. Vi pratade med en munk som berättade om buddhismen och livet i Kambodja. Alla är otroligt snälla och trevliga här trots att de flesta har det så fattigt och bär med sig en sån hemsk historia. Det ger en perspektiv på livet.

2 kommentarer:

  1. Grattis till tentan! Måste varit en stor sten som föll för det hördes ända hit :) Fantastiska bilder från Mekongdeltat. Fattigdom ger starka intryck och tankar som ni kommer ha med hem och i framtiden. Nu är jag i vårt Paradis. Nu på morgonen är det 22 grader och solen skiner från en blå himmel. Ikväll blir det fest på stranden, Fête de la Musique, med Nasser. Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Grattis från pappa, skönt för oss också, härligt att kunna gå vidare! Intressanta bilder och kommentarer om er resa. Kram pappa Peter.

    SvaraRadera