onsdag 22 juni 2011

Tempel och barn

Idag har vi besökt tempel och träffat barnen på barnhemmet runt hörnet. Staden vi bor i är den fattigaste i Kambodja och enligt vår guide till templen idag blir landet fattigare och fattigare medan utländska investerare blir rika på folkets bekostnad. Det är lågsäsong nu vilket är bra för oss men tufft för folket i stan som är beroende av turismen. Vi har som sagt besökt Angkor idag och några av den gamla stadens 70 tempel. Ord kan inte beskriva utan bilder får tala för sig själva och kommer upp en annan dag. Vi ska tillbaka till barnhemmet imorgon igen och leka. Det verkar vara så som vi på bästa sätt kan bidra. En liten flicka somnade i Tobias knä och Klara fick en snygg frisyr av en annan tjej. Trots att vi har gjort mycket idag har tankarna ständigt varit hos er där hemma och särskilt hos farfar. Vi önskar att vi hade varit hemma idag. Men farmor är med oss hela tiden och jag tände rökelser för henne i Bayonyemplet.

3 kommentarer:

  1. Hej på er, Peter skriver. Jag känner med er idag att ni velat vara hemma. Men ni har gjort det ni kan för farmor och farfar när ni varit hemma. Livet måste gå vidare och farmor har det bra. Ni gör säkert en fin insats där ni är hos barnen i barnhemmet. Det låter gulligt att ni skall gå dit igen och leka!
    Blir fint att se din nya frisyr. Nu skall jag packa det sista och sedan ut i solen som skiner för tillfället:) Hörs, kramar!

    SvaraRadera
  2. Frisyren var inte permanent så allt är redan tillbaka som vanligt :).

    SvaraRadera
  3. Vi känner att ni tänker på oss hemma och ni ska veta att ni är med oss även om inte fysiskt just nu.
    Jag har svarat på mailet som jag fick.
    Ni får verkligen vara med om mycket, många intryck som kommer att vara lång tid framöver.
    Ett stort GRATTIS Tobias till examen!

    Vi hörs! Många kramar!

    SvaraRadera