fredag 1 juli 2011

Nu drar vi vidare

Anledningen till att uppdateringen inte har legat pa topp ar att internet ar segt och att vi inte har sa mycket nya bilder att komma med. Trots att tempelomradet ar ofantligt stort kanner vi att vi har sett tillrackligt for den har gangen. Sa de senaste dagarna har vi varit pa barnhemmet. I och med juli manads intag har regnet borjat att komma. Och nar det regnar pa dessa breddgrader blir man minst sagt blot. Skurarna ar ganska overgande sa det ar ingen storre fara men garden pa barnhemmet blir oversvammad och man far halla sig under tak. Igar var sista dagen som vi var hos barnen. De har gjort ett stort intryck pa oss. Idag har vi varit tillbaka pa sjukhuset for att fa vara bloddonationskort och lyckligtvis var vi helt friska, varken malaria eller hepatit eller nagot annat otackt. Vi var inte de enda som var dar idag. Pa nyheterna visade de att kungen invigde en ny avdelning, antagligen samtidigt som vi var dar. Varje gang vi har akt forbi sjukhuset har det varit en lang ko med sjuka barn utanfor. Det ar fruktansvart att se, men forhoppningsvis har vi kunnat hjalpa nagon nu. Efter sjukhuset tog vi oss in till centrum och strovade runt i nagra timmar. Trots att vi har varit har sa lange har vi inte riktigt tittat runt ordentligt. Men nu nar det ar avklarat kanner vi oss redo for Thailand dit vi beger oss imorgon.
Vi har kopt bocker till barnen pa khmer och engelska/khmer. Det verkade vara populart.
Vi gjorde prinsesskronor av lov fran traden pa garden. Lilla Nan langst fram ar ett riktigt charmtroll. Flickan till vanster har varit pa barnhemmet i tva dagar. Hennes foraldrar kunde inte ta hand om henne langre.
En gruppbild. Nastan alla barnen ar med pa bilden.
Vi ar val forberedda for regnet. Men vi har haft tur och sluppit att bli sarskilt blota.
Vart hostel i kvallsljus.

3 kommentarer:

  1. Jag har fått post!!!Tack så mycket.Hoppas att er "flytt" till Thailand har gått bra. Goa ungar..många härliga minnen för er. Gillar princessorna, så söta och glada trots tragiska upplevelser. Ikväll ska jag på picnic med Johan och hans kompisar. Jag ska göra tomat- och mozzasallad, melon, baguette och kall rosé:)
    Sköt om er! Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder på alla barnen. Ni har säkert gjort en god insats med att vara hos dem. Hoppas ni kan ha en fin och avkopplande semester i Thailand. Jag har kommit hem efter en härlig helg i Tylösand och ett lyckat altanbygge. Vi har badat i havet och varit på Restaurang Punsch och på Bettans bar på Tylöhus. Det var en fin och varm kväll med goda drinkar och mycket folk. Senare på kvällen var det liveband ut mot havet, härligt! Vi cyklade hem framåt småtimmarna och då var det fortfarande 24 grader! Inte dåligt för att vara Sverige! Kram från pappa Peter.

    SvaraRadera
  3. Hej pa er! Kul att kortet kom fram. Vi har det bra har. Vi har verkligen kommit till paradiset, ni far se senaste inlagget. Ha det bra dar ni ar och ta det lugnt. Hors

    SvaraRadera